Menu Sluiten

LOOPBAAN Verkenning

Waarom loopbaan verkenning?

Ontdekken wat je wilt, wie je bent en waar je goed in bent.
Dat zijn de eerste stappen. Zonder te weten wie je bent en wat je wilt is zoeken naar een andere baan onbegonnen werk. 

Ik motiveer en stimuleer om tot actie over te gaan
Het is fijn als er iemand is die naar ons luistert en je verhaal serieus neemt. Stel dat je een goede baan hebt die je wilt opzeggen om voor jezelf te beginnen? Voor de meeste mensen is dit te risicovol en wordt het dan ook vaak afgeraden door de omgeving. Ik oordeel niet en stimuleert jou in wat je wilt doen. Uiteraard zullen we samen vanuit realistisch oogpunt je ambities door jou laten beoordelen.

Aandachtig naar jou luisteren
Velen hebben een partner, goede vriend(in), ouder(s) die de tijd nemen om naar je te luisteren. Echter is de vraag, is het ook echt om te luisteren? Meestal krijg je al snel kritiek en goedbedoeld advies. Ongevraagd advies of een mening kan erg storend zijn. Ik luister aandachtig naar jouw verhaal en stelt tussendoor vragen om je diepere ‘ik’ beter te leren kennen. 

Je zelfkennis groeit
Het traject is bedoelt om je probleem/obstakel of wens duidelijk te maken. Dat doe je voor jezelf. In werkelijkheid praat je tegen jezelf.  Je zoekt de verdieping om jezelf door en door te leren kennen. Om te ontdekken of je het wel goed hebt gedaan of goed is wat je van plan bent om te doen. De waarde van zelfkennis is onbeschrijfelijk. Je eigen sparringpartner worden, wie wil dat niet?

We weten vaak wel, diep vanbinnen, wat we heel graag willen. Onze intuïtie verklapt een heleboel. Het bespreekbaar maken en een dialoog aangaan met iemand die je begrijpt, niet oordeelt, maar met name stimuleert is erg fijn. Iemand die je niet tegenhoudt maar ook niet vertelt hoe het moet, iemand die alleen luistert en jou stimuleert in de dingen die jij wilt, hoe klinkt dat?  Een loopbaancoach kan deze rol vervullen. Als jij vindt dat je meer kan, dan gelooft en support ik jou daar ook in. Ik stimuleert jou om er ook meer uit te halen. 

Wil je weten of loopbaanverkenning iets voor jou is? Vraag dan een kennismakingsgesprek aan.