Menu Sluiten

WAT IS FINANCIAL LIFE PLANNING?

Financial Life planning is de vrijheid om je dromen te ontdekken en tot leven te brengen. Anders dan bij financiële planning kijk ik niet alleen naar de cijfers. 

Met mijn hulp ga je op onderzoek hoe je jouw levensdoelen kunt realiseren. Zonder dat het wel -of niet- hebben van geld je daarbij in de weg staat. Zodat jij een buitengewoon leuk leven kunt leiden! Samen maken we een plan dat jou in staat stelt om te ontdekken wat jij graag doet in je leven en jouw diepste wensen en verlangens waar te maken

VERBETER JE RELATIE MET GELD

Geld is enorm belangrijk in onze maatschappij. En hoeveel we ook verdienen, bij veel mensen is het geld aan het einde van de maand op. Geld is een middel: om van te leven, om onze huur/hypotheek te betalen en om te spenderen in onze vrije tijd. Maar… geld is OOK emotie.

Sta je wel een stil bij de emoties die geld bij jou oproepen? Welke overtuigingen (van vroeger) staan er jou in de weg om een stap te zetten? Om verandering in je leven te brengen.

En veel van onze beslissingen op financieel gebied worden gestuurd door onze emoties. Daarnaast hebben we ook allerlei overtuigingen over geld. Maar, zijn die wel juist?

Life planning helpt je om jouw relatie met geld anders vorm te geven. Je krijgt meer grip op je inkomsten en uitgaven, meer inzicht in je financiën en meer financiële rust en stabiliteit.

En zo komen we dan op Financial LIFE planning. Jij op de eerste plaats en geld op de tweede plaats!

FINANCIAL LIFE PLANNING STAPPENPLAN

Aan de hand van verschillende stappen, begeleid ik jou in jouw proces om meer jouw ideale leven te leven. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de succesvolle EVOKE methode van het Kinder Institute of Life Planning. Dit zorgt voor een helder proces en een onderbouwd plan om de gewenste verandering te realiseren.

Je gaat meer inzicht krijgen in de volgende vragen:

  1. Wat wil ik bereiken
  2. Hoe is het nu? Hoe denk ik over hoe het nu is?
  3. Wat belemmert mij?
  4. Wat ga ik doen om de hindernissen op te ruimen en mijn doel te bereiken?

Stap 1. Onderzoeken waar jouw passie ligt. Waar word je blij van? Wat wil je echt? What makes you tick? 

Stap 2. Wat betekent geld voor jou? 

Stap 3. Wat heeft prioriteit, waar ga je mee aan de slag? 

Stap 4. Wat staat er in de weg? 

Stap 5. Jouw actie-LIFE-plan

NA HET TRAJECT:

Als je plan opgesteld is, kun je kiezen voor het vervolg traject. Daarin bewaken we de stappen uit je Life Plan. Ik coach je om je life Plan uit te voeren. Ook om je verder op weg te helpen als je tegen obstakels aan loopt. Of wanneer de omstandigheden wijzigen.